Wat is de Flex van Flextickets?

Wat is de Flex van Flextickets?

Bij Flextickets draait alles om flexibiliteit. Onze naam zegt het al: wij zijn toegewijd aan het vinden van oplossingen die passen bij de specifieke uitdagingen van onze klanten. Of het nu gaat om een klein lokaal evenement of een grootschalig festival, elke klant heeft unieke wensen als het gaat om het online verkopen van tickets.

Onze taak is om deze wensen te realiseren binnen de mogelijkheden van ons systeem, en als die er niet zijn, streven we naar op maat gemaakte oplossingen die tevens geïmplementeerd worden in het Flextickets systeem om voor alle klanten dezelfde functionaliteit en continuïteit te waarborgen.

De Flextickets benadering

Wat maakt Flextickets zo bijzonder? Het is onze bereidheid om samen met de klant oplossingen te vinden voor hun specifieke uitdagingen. Elk evenement vereist een unieke aanpak, en dat begrijpen wij als geen ander. We gaan verder dan standaardoplossingen en denken actief mee met onze klanten om hun visie werkelijkheid te maken. Dit betekent dat we niet alleen maatwerk leveren, maar ook dat we streven naar het integreren van deze functionaliteiten als algemene opties waar al onze klanten van kunnen profiteren.

Een voorbeeld uit de praktijk

Om onze aanpak te illustreren, delen we graag een recent voorbeeld van een klant uit het westen van Nederland. Deze klant organiseerde een voorjaarstocht door de tulpenvelden met een boemel en had specifieke wensen voor hun online ticketsysteem:

 • De boemel moest plaats bieden aan 28 personen.
 • Boekbaar gedurende 6 weken in het voorjaar op verschillende dagen en tijden.
 • 2 rolstoelplaatsen beschikbaar, wat neerkwam op 4 reguliere plaatsen.
 • Groepstickets beschikbaar vanaf 20 personen.
 • Voor sommige tijdsblokken eerst groepstickets verkopen voordat enkele tickets beschikbaar waren.
 • Voor sommige tijdsblokken alleen enkele tickets verkopen zonder groepstickets.
 • De mogelijkheid om zelf aanpassingen te maken in de aantallen voor dagen en tijden.
 • Naast naam en e-mailadres ook andere relevante gegevens vragen, bijvoorbeeld voor cateringopties.
 • Een e-mailbevestiging met een samenvatting en een ‘mobiele’ e-ticket met QR-code.
 • Overzicht van reserveringen kunnen exporteren in een Excel-bestand.

Hoewel veel aspecten van deze aanvraag standaard lijken voor kaartverkoopsystemen, maakte de complexiteit van de vereisten het een uitdagend project. De combinatie van verschillende soorten tickets op verschillende dagen en tijden, rolstoelplaatsen en de verplichting tot het boeken van groepstickets op bepaalde momenten vereiste een flexibele en doordachte oplossing.

Wat is de Flex van Flextickets?

 

Wij houden van een uitdaging

Bij Flextickets houden we van een uitdaging. Ons team ging meteen aan de slag om een systeem te ontwerpen dat voldeed aan alle wensen van de klant. We ontwikkelden maatwerkfunctionaliteiten die uiteindelijk werden geïntegreerd als algemene opties in onze ticketservice. Dit betekent dat toekomstige klanten ook kunnen profiteren van deze flexibiliteit.

 • Boekingssysteem voor variabele personen: We implementeerden een boekingssysteem dat rekening hield met de maximale capaciteit en de beschikbaarheid per tijdsblok.
 • Speciale ticketsoorten zoals rolstoelplaatsen: We zorgden ervoor dat rolstoelplaatsen apart konden worden gereserveerd, waarbij deze plaatsen rekening hielden met de benodigde ruimte (het aantal plaatsen).
 • Groepstickets en enkele tickets: We ontwikkelden een flexibele ticketverkoopmodule die kon schakelen tussen groepstickets en enkele tickets, afhankelijk van het tijdsblok.
 • Aanpasbare instellingen: De klant kreeg toegang tot een gebruiksvriendelijke interface waarmee ze zelf aanpassingen konden maken in de aantallen voor verschillende dagen en tijden.
 • Extra gegevensvelden: Het systeem werd uitgebreid met extra velden om relevante gegevens te verzamelen, zoals dieetwensen voor catering.
 • E-mail bevestiging op maat: Een gepersonaliseerde e-mail met alle relevante bestel gegevens.
 • Mobiele e-tickets met QR code: Na een succesvolle boeking ontvingen klanten een e-mailbevestiging met een QR-code die als ticket kon worden gebruikt.
 • Export naar Excel: Het reserveringssysteem bood de mogelijkheid om alle boekingen eenvoudig te exporteren naar een Excel-bestand voor een overzichtelijke administratie.

Resultaten en toekomstige voordelen met Flextickets

Het resultaat? Een tevreden klant en een oplossing die verder gaat dan alleen dit specifieke geval. Door onze aanpak hebben we niet alleen aan de eisen van deze klant voldaan, maar hebben we ook ons systeem verbeterd voor toekomstige gebruikers. De flexibiliteit en de maatwerkoplossingen die we hebben ontwikkeld, zijn nu beschikbaar voor al onze klanten.

Bij Flextickets geloven we dat elk evenement uniek is en dat elk detail telt. Daarom blijven we ons systeem verbeteren en uitbreiden op basis van de behoeften van onze klanten. Onze missie is om een naadloze en flexibele ticketverkoopervaring te bieden die past bij elk evenement, groot of klein.

Conclusie

De flex van Flextickets zit in onze naam en in onze aanpak. Wij zijn toegewijd aan het leveren van oplossingen die passen bij de unieke wensen en uitdagingen van onze klanten. Of het nu gaat om standaard functionaliteiten of op maat gemaakte oplossingen, bij Flextickets staat flexibiliteit centraal. Heb jij een evenement en specifieke wensen voor de ticketverkoop? Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jouw evenement tot een succes kunnen maken.

Flexibiliteit is niet zomaar een belofte bij Flextickets – het is de kern van wat we doen. Wij zijn hier om jouw evenement soepel en succesvol te laten verlopen, met oplossingen die net zo uniek zijn als jouw evenement zelf.

Ervaar het zelf en meld je event/organisatie aan:

Direct aanmelden

Relevante links:

Aanmelden
Hoe werkt het?
Doelgroepen
FAQ
Referenties