Zelf een Ticketshop maken

Zelf een Ticketshop maken 2

Begin zelf een ticketshop! Het organiseren van een evenement, activiteit, feest of attractiepark is spannend, en het verkopen van tickets kan een uitdaging zijn. Gelukkig maakt Flextickets online ticketverkoop heel eenvoudig. In slechts een paar stappen kun je de kaartverkoop starten en kunnen jouw bezoekers eenvoudig, snel en veilig tickets bestellen. In dit blogbericht laten we je zien hoe je zelf een ticketshop kunt maken met Flextickets.

Ticketshop aanvragen

Bij Flextickets is het aanvragen van een ticketshop een fluitje van een cent. Volg simpelweg de instructies op deze pagina en binnen no-time ben je klaar om tickets te verkopen. Ons platform is ontworpen om zowel beginnende als ervaren organisatoren te ondersteunen, en dat allemaal zonder enige kosten vooraf. Het proces vereist geen technische expertise, wat betekent dat iedereen een professionele ticketshop kan opzetten. Hierdoor kun je je concentreren op wat echt belangrijk is: het plannen en uitvoeren van je evenement.

Demo aanvragen

De voordelen van een ticketshop van Flextickets

Waarom zou je voor Flextickets kiezen? Hier zijn enkele voordelen die ons onderscheiden van andere ticketverkoop platforms:

Beurs1. Simpel en professioneel
Onze gebruiksvriendelijke interface maakt het opzetten en beheren van je ticketshop eenvoudig. Geen technische kennis vereist! Je kunt het uiterlijk van je ticketshop helemaal naar wens aanpassen, zodat het perfect aansluit bij de stijl van jouw evenement. Met een scala aan aanpassingsopties kun je kleuren, logo’s en afbeeldingen gebruiken die je merk of evenement representeren. Dit zorgt voor een consistente en herkenbare ervaring voor je bezoekers vanaf het moment dat ze hun tickets kopen.

2. Veilig en betrouwbaar
Veiligheid staat bij ons voorop. Door te werken met een externe betalingsprovider zorgt Flextickets ervoor dat alle transacties veilig en betrouwbaar verlopen. Je bezoekers kunnen dus met een gerust hart hun tickets bestellen.

3. Persoonlijke support
We begrijpen dat elke organisator andere behoeften heeft. Daarom bieden we persoonlijke support om je door het proces te begeleiden. Of je nu vragen hebt over de instellingen of hulp nodig hebt bij het oplossen van een probleem, ons team staat voor je klaar. Hierdoor kan je altijd rekenen op de hulp die je nodig hebt, wanneer je die nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat je zonder zorgen kunt focussen op het succes van je evenement.

4. Geen verplichtingen
Bij Flextickets zit je niet vast aan langdurige contracten. Je kunt onze service gebruiken wanneer en zolang je wilt, zonder verplichtingen. Bij het organiseren van een volgend evenement kan je hetzelfde account gebruiken om je nieuwe evenement aan te melden en zelf de ticketshop op te starten.

5. Gratis voor organisatoren
Ja, je leest het goed! Het gebruik van Flextickets is helemaal gratis voor organisatoren. Geen opstartkosten, geen verborgen kosten. De bezoeker betaalt alleen servicekosten per boeking, niet per ticket. Met dit systeem is Flextickets vrijwel altijd goedkoper dan de andere ticketservices. Op onze tarieven pagina zie je wat je bezoeker betaalt aan kosten, afhankelijk van het aantal tickets. Met dit transparante kostenmodel zorg je ervoor dat je de kosten onder controle kunt houden en je bezoekers eerlijke prijzen kunt bieden.

6. Simpel en eenvoudig
Ons systeem is ontworpen om online kaartverkoop kinderlijk eenvoudig te maken. Van het aanmaken van je event tot het verkopen van het laatste ticket, Flextickets begeleidt je stap voor stap door het hele proces. Geen complexe technologie en administratie, maar een simpel platform waarmee jij je volledig kan focussen op het organiseren van je evenement.

Doelgroepen

Hoe maak je een ticketshop?

1. Registreer je organisatie
Ga naar de aanmeldpagina om je evenement te registreren. Het is verplicht om een zakelijk rekeningnummer te hebben. Particuliere events zijn helaas niet toegestaan bij de betalingsprovider.

2. Vul de gegevens in van het event
Zodra wij de gegevens hebben ontvangen wordt de eerste opzet door één van onze medewerkers gemaakt en binnen één werkdag opgeleverd. De opzetfase omvat het invoeren van alle essentiële details van je evenement, zoals datum, locatie, tickettypes en prijzen.

3. Controleer en bewerk je ticketshop
Volg de eenvoudige stappen om je ticketshop in te richten. Je kunt kiezen uit verschillende opties, zoals het soort ticket en of je met tijdvakken wilt werken. Ook de prijzen van de tickets zijn geheel aan te passen. Daarnaast is het mogelijk meerdere soorten tickets met verschillende prijzen aan te bieden, zoals Early Bird tickets.

4. Koppel betalingsprovider Mollie
Het account van Mollie kun je eenvoudig koppelen met Flextickets om de betalingen direct op je eigen rekening te kunnen ontvangen. Wel zo veilig.

5. Start met verkopen
Zodra je ticketshop klaar is, kun je beginnen met de verkoop. Deel de link naar je ticketshop via je website, social media of e-mail. Om zo veel mogelijk tickets te kunnen verkopen, kan je deze 12 tips gebruiken om jouw ticketshop nog succesvoller te laten lopen!

6. Volg de verkoop
Gebruik ons dashboard om je verkopen en bezoekersaantallen in real-time te volgen. Zo houd je altijd de controle over je evenement. Het dashboard biedt uitgebreide rapportages, zodat je kunt zien welke promotiekanalen het meest effectief zijn, hoeveel tickets er zijn verkocht en andere belangrijke statistieken.

Een uitgebreide stappenplan lees je hier.

TheaterConclusie

Of je nu een groot festival organiseert of een kleinschalige workshop, met Flextickets kun je snel en eenvoudig je eigen ticketshop opzetten. Geniet van alle voordelen die ons platform biedt en maak van je evenement een succes zonder zorgen over de kaartverkoop.
Ben je klaar om te beginnen? Vraag vandaag nog je ticketshop aan en ontdek hoe gemakkelijk online ticketverkoop kan zijn met Flextickets.

Evenement aanmelden

Hoe verkoop ik tickets op mijn website?

Wanneer je een ticketshop hebt aangevraagd en deze is klaar, krijg je van ons een link naar de ticketshop en inloggegevens van het dashboard. De unieke link naar de ticketshop kun je eenvoudig op je website plaatsen. Bijvoorbeeld door de link te kopiëren en plakken in een tekst op je website. Maar je kan ook een knop of afbeelding toevoegen waar je de link in zet.

Om het voor je publiek makkelijk te maken om tickets te kopen via sociale media, kan je de link van de ticketshop in de bericht tekst of in de profielbeschrijving zetten. Zo hoeft je publiek niet eerst je website te bezoeken, maar kunnen ze direct kaarten bestellen. Bekijk onze tips over hoe je slimme marketing inzet om meer tickets te verkopen.

Kan ik mijn eigen ticketshop ontwerpen?

Ja, met ons handige dashboard bepaal je gemakkelijk zelf hoe de ticketshop eruit moet komen te zien, echter wel binnen de ticket layout-pagina die wij voor alle events hetzelfde houden. Door het toevoegen van de juiste kleuren en afbeelding maak je de ticketshop herkenbaar en vertrouwd voor je publiek!

Wat kost het maken van een ticketshop?

Het maken van een ticketshop is bij ons gratis en vrijblijvend. We maken er een voor je evenement aan, zodat je kan zien hoe het systeem werkt en hoe je ticketpagina eruit komt te zien. Wat het verkopen van tickets betreft, is Flextickets voor organisatoren geheel gratis te gebruiken. Doordat we servicekosten rekenen per boeking en niet per ticket, is Flextickets vrijwel altijd goedkoper dan andere ticketsystemen.

Hoe snel kan ik beginnen met het verkopen van tickets nadat ik mijn ticketshop heb aangemaakt?

Het proces is zeer snel en efficiënt. Na het aanvragen van je ticketshop en het invullen van de evenementgegevens, kun je binnen één werkdag aan de slag met de verkoop van tickets.

Voor meer vragen en antwoorden bezoek onze FAQ pagina.

Vraag mijn ticketshop aan!